Geneesmiddelen

Apotheker zijn is meer dan geneesmiddelen afleveren

GENEESMIDDELEN AFLEVEREN

De apotheker is het meest gekend voor het afleveren van voorgeschreven geneesmiddelen door een arts of elke andere daartoe gemachtigde gezondheidswerker.

Naast deze essentiële rol zijn wij volledig verantwoordelijk voor het nazicht van de voorschriften en voor wat wij afleveren. Indien wij van oordeel zijn dat de voorgeschreven behandeling niet is aangepast of indien we twijfelen, mogen we weigeren u het betrokken geneesmiddel af te leveren.

INTERACTIES EN/OF DOELTREFFENDHEID

Wij nemen indien nodig contact op met uw arts om ons ervan te vergewissen dat er geen fouten zijn begaan en vragen hem eventueel het voorschrift aan te passen.

Wij kijken na of alle geneesmiddelen die zich op uw voorschrift bevinden met elkaar verenigbaar zijn en of er geen wisselwerkingen zijn die de doeltreffendheid van de behandeling kunnen verminderen of tolerantieproblemen kunnen stellen zoals darmproblemen of een allergie.

ADVIES EN/OF MEDICATIESCHEMA

Apotheek Van Deun gaat ook na of u de instructies van uw arts over de frequentie, dosering en het ogenblik van inname goed heeft begrepen. Indien nodig kunnen wij enkele nuttige tips geven om u toe te laten uw behandeling goed te volgen.

Wij geven u bijvoorbeeld uitleg over de te volgen posologie (= doseringen van geneesmiddelen), de voorzorgsmaatregelen bij gebruik, de interacties met andere geneesmiddelen of bepaalde eetwaren.

FARMACEUTISCH DOSSIER

Wij moeten de geneesmiddelen die u neemt registreren in uw farmaceutisch dossier. Indien u aan een chronische aandoening lijdt of allergieën voor bepaalde producten vertoont, dan kunnen wij deze met uw akkoord ook opnemen in dit dossier. Zo waken we over uw veiligheid en is een snellere analyse mogelijk ingeval van problemen.

Dit geldt ook voor niet-voorschriftplichtige geneesmiddelen en andere producten die u op advies of uit eigen initiatief koopt: zij kunnen de effecten en doeltreffendheid van de behandeling die u werd voorgeschreven ook beïnvloeden. Veiligheidshalve is het ook belangrijk dat u ons elke consumptie meldt van voedingssupplementen of producten op basis van planten die u zou hebben gekocht buiten de apotheek.

Uw farmaceutisch dossier ligt te uwer beschikking. U kan het raadplegen in onze apotheek indien u dat wenst of u kan ons om een kopie vragen. Apotheek Van Deun en zijn personeel zijn aan het beroepsgeheim gehouden. U heeft dus niets te vrezen, uw gegevens worden veilig bewaard.

Apotheek Van Deun is net zoals uw arts een vertrouwenspersoon. Wij eerbiedigen het beroepsgeheim en geven blijk van vertrouwen. Apotheek Van Deun begeleidt de aflevering van geneesmiddelen met doelgerichte en gepersonaliseerde informatie noodzakelijk voor hun goed gebruik.

Als geneesmiddelenspecialist zijn wij in staat op al uw vragen te antwoorden. Voor de opvolging van uw behandeling en het goed gebruik van de geneesmiddelen is het altijd oordeelkundig om ons advies te vragen. 

Geneesmiddelen

Wij leven allemaal gemiddeld genomen langer. Reguliere medicijnen zijn hier een groot stuk verantwoordelijk voor.

 • In onze apotheek zijn alle originele (Belgische) geneesmiddelen verkrijgbaar
 • In onze apotheek zijn alle (Belgische) generieken verkrijgbaar

Generieken worden ook wel witte producten genoemd in de volksmond. Dit zijn kopieën van de originelen. Wanneer het patent van deze laatste vervalt mogen andere producenten deze namaken.

De controle op deze is even streng als op de originele geneesmiddelen.

 • Mits een voorschrift kunnen we ook buitenlandse middelen invoeren
 • We bereiden ook geneesmiddelen op maat

Met geneesmiddelen bedoelen we:

 • Voorschriftplichtige geneesmiddelen
 • Producten zonder voorschrift
 • Magistrale bereidingen
 • Huisbereidingen

Wij beschikken over een zeer ruim assortiment, waarbij we de aanwezige voorraad continu aanpassen aan uw dagelijkse behoeften.

Voorschriftplichtige geneesmiddelen zijn geneesmiddelen (originele en generieken) die u enkel kunt verkrijgen mits een voorschrift van een huisarts, specialist, tandarts of dierenarts.

Zonder voorschrift

Producten die ZONDER doktersvoorschrift verkregen kunnen worden in talrijke toedieningsvormen op maat van jong en oud. We onderscheiden hierin diverse categorieën:

PIJN, KOORTS & ONTSTEKING
Tabletten, bruistabletten, zuigtabletten, poeders, zetpillen, siropen, zalven, sprays, pleisters
ALLERGIE & VERKOUDHEID
ALLERGIE

Tabletten, neussprays, neusdruppels en oogdruppels

NEUSVERKOUDHEID

Tabletten, Sprays met fysiologische oplossing voor het reinigen van neus & sinussen, Neusdruppels en -sprays, Siropen

KEELPIJN

Ontsmettende en/of pijnstillende zuigtabletten en Ontsmettende en/of pijnstillende keelsprays.

DROGE HOEST

Siropen en tabletten.

VASTZITTENDE (SLIJM)HOEST

Siropen, (Bruis)tabletten en oplospoeders.

GOEDE SPIJSVERTERING
REFLUX & OVERMATIG MAAGZUUR

MISSELIJKHEID, BRAKEN & LUIE MAAG

BETERE SPIJSVERTERING

KRAMPEN

DIARREE

Herstel van de darmflora, Beperken vochtverlies en Rehydrateren.

CONSTIPATIE

Zwelmiddelen, Osmotische laxativ: middelen die het intestinaal vocht verhogen om de ontlasting te vergemakkelijken, Contactlaxativa die de darmbeweeglijkheid en -afscheiding stimuleren en Rectaal toegediende laxativa.

AAMBEIEN

Ontzwellende, jeukstillende en onstekingsremmende middelen en Bloedvatwandversterkende middelen.

VITAMINES, TONICA & VOEDINGSSUPPLEMENTEN
IMMUNITEITSBEVORDERENDE MIDDELEN

Middelen met een gunstige invloed op de weerstand: Vitamine C, Echinacea-bevattende middelen, Beta-glucanen.

MULTIVITAMINES

TONICA

Magnesium-preparaten en Andere tonica

ANDERE VOEDINGSSUPPLEMENTEN

 • Omega-3 supplementen: positieve invloed op cholesterol, gezondheid van hart en bloedvaten, mentaal evenwicht
 • Q-10: positieve invloed op algemeen energieniveau, migraine, spierstijfheid bij inname van cholesterolverlagende statines
 • Cholesterolverlagers
 • Geheugen
 • Sterke anti-oxidanten
 • Soepele gewrichten
 • Menopauze: middelen tegen opvliegers, stemmingsstoornissen, droge huid en slijmvliezen, …
 • Gezonde urinewegen
ROOKSTOP
Wij staan u graag bij met raad en daad als u wenst te stoppen met roken. We bieden u niet alleen heel wat tips & tricks, maar ook een ruim assortiment hulpmiddelen die uw hang naar nicotine kan helpen afbouwen:

 • Nicorette pleisters, kauwgom, inhaler
 • Niquitin pleisters, zuigtabletten

OVER ONS

Apotheek Van Deun richt zich niet slechts op uw specifieke klacht, maar op u als totale persoon. Het advies dat we u geven, moet dus volledig passen bij u. Door onze betrokken relatie met onze klanten en onze ervaring kunnen we u persoonlijk adviseren om tot de beste oplossing te komen.

Onze specialiteit is thuiszorg om comfortabel zelfstandig thuis wonen mogelijk te maken. We hebben een aparte afdeling met thuiszorgmaterialen waar we u persoonlijk kunnen begeleiden bij de beste keuzes voor uw persoonlijke situatie.

Contact Details

Apotheek van Deun
Bazelstraat 19
9150 KRUIBEKE

03 774 11 10
info@apotheek-vandeun.be
www.apotheek-vandeun.be

Openingsuren

MA – VR
8.30u – 12u en 13.30u – 18.30u

ZA & ZO: Gesloten